Hi-Biking

Coast to coast Nederland

Strand

Een week met de fiets van Vlissingen naar Delfzijl, slingerend door zanderig Nederland. Dwars door de provincies Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Gelderland, Overijssel, Drenthe en Groningen. Elk met zijn eigen karakteristieke landschappen. De route loopt voor een groot deel over onverharde wegen , schitterende Nederlandse natuurgebieden. Wat kan ons land toch mooi zijn!

Reisdatum:
Periode op aanvraag

Afstand:
657 km

Niveau: ❶❷❸④⑤
Prima te doen

Deelnemers:
maximaal 10

Prijs: € 1550,-

Alle fietsreizen zijn volledig verzorgd en je rijdt op de nieuwste speedbike. Tempo bepaal je zelf, maar onderweg fietst ook begeleider/gids mee. Een volgbus vervoert je bagage en zorgt voor technische ondersteuning, extra accu’s en drinks & bytes. Overnachtingen (in tweepersoonskamers) met ontbijt en vier diners zijn bij de prijs inbegrepen. Vervoer naar start- en van finishplaats regel je zelf. Lees hier meer over onze werkwijze. 

Reisbeschrijving


Dag 1: Zeeland
Vertrek vanaf treinstation Vlissingen. Na de Westerschelde gaat het al gauw via de spaarzame zandwegen naar de provinciale hoofdstad Middelburg met zijn kronkelende straatjes. Vervolgens in oostelijke richting door de kleine Zeeuwse dorpen Nieuwdorp, ’s Gravenpolder, Schore en Kruiningen naar het Markiezaatsmeer. Aldaar de dijk op, ruim 10 km. met aan beide zijden tot de  eindbestemming van de dag: het hotel resort op het schiereiland Oesterdam.  
Dagafstand: 89 km (verhard 95% – onverhard 5%)

Dag 2: Noord-Brabant
Via het Oudeland verlaten we Zeeland en passeren Bergen op Zoom aan de oostzijde. Hier ligt het natuurgebied de Brabantse Wal. Als we Nispen achter ons hebben gelaten, rijden we steeds vaker over onverharde wegen. Landbouw maakt plaats voor bossen en heidevelden. Onderlangs Hilvarenbeek komen we via  Landgoed de Utrecht uiteindelijk op onze eindbestemming in het Brabantse dorp Eersel in hotel De Bengel.
Dagafstand: 120 km (verhard 50% – onverhard  50%)

Dag 3: Limburg
Al snel na vertrek uit Eersel verruilen we het asfalt voor zand. We gaan verder in oostelijke richting onderlangs Eindhoven over de Groote Heide en de Lieropsche Heide en rijden Limburg binnen. Na IJsselstein wordt de weg naar het noorden ingezet. Een 20 km lange zandweg brengt ons bij de Maas ter hoogte van Boxmeer. De rivier blijven we vervolgens volgen tot aan onze eindbestemming, Hotel De Reiziger in Ottersum
Dagafstand 101 km (verhard 40% – onverhard 60%)

Dag 4: Gelderland
De enige dag waarbij regelmatig geklommen zal moeten worden. Al is het hoogste punt maar 80 meter, het landschap verandert wel degelijk! Net over de grens komen we door het Reichswald. Vervolgens gaan we de Rijn over bij Emmerich en fietsen de Achterhoek binnen bij ’s Heerenberg. Nog een laatste beklimming in het  Montferland om vervolgens dwars door Doetinchem en vervolgens Slangenburg de weg voort te zetten naar de Achterhoekse kerkpaden die ons brengen naar de eindbestemming: Herberg Erve Kots. Bekend van het Openhuys Museum!
Dagafstand 83 km (verhard 35% – onverhard  65%)

Dag 5: Overijssel
De route loopt verder in noordelijke richting. Vele landbouwwegen (autoluw!) brengen ons langs melkboeren en kleine dorpskernen. Via de dorpen Rijssen en Nijverdal komen we Twente binnen. Daarmee doorkruisen we het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. We pakken nog drie laatste kleine beklimmingen waarna we over de veengronden richting Ommen gaan. De laatste 30 km is geheel over onverharde wegen en leidt ons door het Vecht- en Beneden-Reggegebied tot aan onze eindbestemming Diffelen. We overnachten in Hotel De Gloepe.
Dagafstand 98 km (verhard 30% – onverhard 70%)

Dag 6: Drenthe
Vandaag een vlakke route over de veengronden van Drenthe. We gaan via de dorpen Dedemsvaart, Zuidwolde en Ruinen door het nationale natuurpark van Dwingelderveld richting Beilen naar uiteindelijk Westerbork. Na eerst vele waterwegen te passeren loopt de route nu door het prachtige bos- en heidegebied bij Dwingeloo. Genoeg tijd om te genieten op deze korte etappedag! We overnachten in Westerbork, bekend van Kamp Westerbork, in de gezellige Abdij de Westerburcht.
Dagafstand 72 km (verhard 35% – onverhard 65%)

Dag 7: Groningen
Op naar het hoge Noorden richting de Coast van de Eems. Is het eerste gedeelte van de route omgeven door de bossen van het Nationaal Landschap de Drentsche Aa, dat verandert op het  moment dat de provincie Groningen opdoemt. De bossen maken plaats voor uitgestrekte akkerlandschappen en kleine binnenmeren. Via de dorpen Zuidlaren, Haren, Harkstede en Steendam, allen gelegen in een waterrijk gebied, komen we bij onze eindbestemming Delfzijl. De welverdiende overnachting ligt echter meer landinwaarts op Landgoed Ekenstein.
Dagafstand 94 km (verhard 30% – onverhard 70%)

Route Kaart

Definitieve route wordt nog verder verfijnd.

Aanmelden, informatie

Hi-Biking Experience is gespecialiseerd in georganiseerde reizen met speedbikes. Daarmee biedt Hi-Biking een uniek vakantieconcept: avontuurlijk fietsen met volop uitdaging in de vrije natuur.

Wil je meer informatie of je alvast aanmelden? Vul dan het formulier hiernaast in. Voor snel en persoonlijk contact kun je natuurlijk ook bellen, telefoon +31 (0) 6 51 07 61 74