Hi-Biking

Nieuwsarchief

Spanje en Portugal, here we come!  

De clinics Speedbiking zijn in april 2023 op de Posbank bij Arnhem goed bezocht. Alle groepen zijn nu compleet voor een van de voorjaarsreizen door Spanje en Portugal. Alleen op het traject van Madrid naar Faro zijn nog enkele plaatsen vrij (vertrek 20 mei). Dus wie zin heeft, en tijd… infomeer naar de mogelijkheden via 06-51076174, of stuur ons een  mail. Hieronder zijn alle reizen beschreven. Wij gaan in ieder geval genieten van nieuwe avonturen op het warme en gastvrije Iberisch schiereiland vol culturele én culinaire hoogtepunten!

Clinics Speedbiking 2023: 7, 8, 14 en 15 april  

Wie wil ervaren hoe bijzonder (en spannend!) een speedbike is, kan terecht op een van onze clinics. Want rijden op een speed pedelec vraagt toch enige ervaring en behendigheid. De clinics  vinden dit jaar plaats op de vrijdagen 7 en 14 april en zaterdagen 8 en 15 april op de Posbank bij Arnhem. Deelname is vrijblijvend (en kosteloos). Na aanmelding ontvang je de juiste datum en tijd. Heb je interesse, laat het ons dan weten! Aanmelden en meer info over de clinics.

Artikel Bike Explorer, april 2022
Fluitend de berg op. Met een speed pedelec van Madrid naar Lissabon. 

De Spaanse en Portugese cols beklimmen, is vooral voor fanatieke wielrenners weggelegd. Toch? Met een speed pedelec kom je altijd boven. Fietsjournalist Jessica de Korte ging een week mee met Benno Ponds, de eerste Nederlander die reizen met de supersnelle e-bikes organiseert.

Lees hier het relaas van Jessica in Bike Explorer

Op de speed pedelec van Madrid naar Lissabon:
‘De uitdaging zit hem in de onverharde paden – Algemeen Dagblad, 10 juli 2021

826 kilometer, in zeven dagen. Egbert Jan Riethof fietste van Madrid naar Lissabon, langs berg en dal, over asfalt, zand en grind. Op een speed pedelec, dat dan weer wel. 
Lees hier het verhaal van Egbert Jan (verschenen in het magazine van het Algemeen Dagblad en zijn regionale zusterbladen – 10 juli 2021).

 

Zonder zweten de berg op sjezen – NRC, 29 juni 2021

Ondanks haar chronische ziekte fietste Jessica de Korte in een week van Madrid naar Portugal, over de bergen. Op een snelle e-bike, de speed pedelec…
Zo begint het verhaal van Jessica die met Hi-Biking op avontuur ging van Spanje naar Lissabon. Lees hier haar persoonlijke verslag: Zonder zweten de berg opsjezen, NRC 29 juni 2021  of  kijk naar haar vlog met bedwelmende beelden! 

Kijk hier naar filmpjes met impressies van de laatste reizen naar Madrid, Lissabon en Rome.

Lees het reisverhaal Milaan-Rome… en bekijk de fraaie vlogs!

De fietsreis van Milaan naar Rome is door journalist Jessica de Korte enthousiast beschreven in een fraai reisverhaal voor diverse (vak)bladen. Lees hier haar bijzondere ervaring!
Ook is Jessica actief als vlogger, fotograaf en drone-piloot. In haar vlogs met wonderschone beelden van de Italiëreis komen al die kwaliteiten samen.

De  VogelVrije Fietser – Lente 2021
“Na één ritje op een speedpedelec wist ik: Dit is de toekomst” 

Trend: de elektrische vakantiefiets. Steeds meer fietsers willen met trapondersteuning op fietsvakantie, merkt Eric Schuijt van de vakantiefietser. ‘Jurg kwam terug van fietsvakantie en zei: ik kan nu eindelijk weer echt genieten van fietsen in de bergen’.
Lees hier het artikel in De VogelVrije Fietser: E-bike haalt fietser uit het dal. 

‘Even’ een rondje fietsen:
Timo rijdt in twaalf uur door alle twaalf  provincies… met Hi-Biking! 

Joe, ik ben even een rondje fietsen!” Timo van de Kasteele uit Wolphaartsdijk vertrok zaterdagmorgen vroeg voor een tocht door Nederland. Hij fietste door alle twaalf provinciën. Samen met Hi-Biking op de speedbike “Maar dan nog is het een helse tocht.” Lees hier zijn bijzondere verhaal in de krant (PZC, 4 april 2021) 

Of kijk naar een korte filmimpressie van deze monstertocht: 430 km… op één dag!

Op fietsvakantie met de speedpedelec – Fietsersbond

Fietsen in de bergen is prachtig. Zeker op rustige, steile en onverharde weggetjes. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Benno Ponds heeft de oplossing gevonden: fietsreizen per speedpedelec. ‘Ik zag hem met een glimlach op zijn gezicht omhoog fietsen.’ Artikel Fietsersbond, maart 2021

Programma Hi-Biking 2021

Het fietsprogramma  voor 2021 is bekend. 15 mei starten we in Parijs, een week later in Toulouse om vervolgens naar Madrid en Lissabon door te fietsen. Na de zomer fietsen we op 2 september naar Praag. Vandaar naar Ljubljana, Milaan en Rome.
Natuurlijk zijn er ook andere weken of weekendjes weg mogelijk. Heb je een wens voor een andere bestemming, laat het ons weten! Ook organiseren we af en toe een clinic, zodat je kunt ervaren hoe fantastisch het is om op een speedbike te fietsen. Houd deze website in de gaten voor de juiste data! 

Kijk hier naar het volledige programma

Drone_MilaanRome2020
Fraaie reizen door Frankrijk en Italië

Op de valreep van het seizoen hebben we nog mooie reizen door Frankrijk en Italië kunnen maken. Drie weken avontuur in september en oktober: door pittoreske dorpen, langs ravijnen, over bergen met indrukwekkende bruggen en woeste rivieren, dwars door een hittegolf, verblijven in serene kloosters, machtige kastelen met copieuze diners en geweldig gezelschap… we hebben het allemaal beleefd en overleefd.
Kijk hier naar de fraaie filmpjes en je wilt volgend jaar (weer) mee! 

9e658a4e-1989-41b5-9b3f-e9151ccadcd0

31 augustus 2020

Reizen naar Frankrijk en Italië gaan door… En je kunt mee naar Rome!

Van 12 tot en met 19 september gaat Hi-Biking van Parijs richting Zuid-Frankrijk. Deelnemers zijn een groep fanatieke enthousiastelingen die het avontuur aangaan om dwars door het midden van Frankrijk te fietsen. Geheel corona-proof uiteraard. Oranje gebieden worden gemeden en alle maatregelen worden serieus in acht genomen. 
Op 26 september start een groep in Milaan voor een weekje Giro di Speedbike met als eindpunt Rome. Zin om aan te haken? Dat kan, want er zijn nog een paar plekken vrij! Kijk hieronder naar de reizen, en neem zo nodig contact op voor meer informatie. 

8 juni 2020

Clinics enthousiast ontvangen (en voorbereiding reizen in september en oktober)

De clinics Speedbiking op 5 en 6 juni zijn goed bezocht. Deelnemers genoten ten volle van de schitterende Posbank, ondersteund door e-power. Kijk hier naar een impressie!

Ondertussen gaan we door met de voorbereiding van de reizen in september en oktober. Kijk hieronder welke dat zijn. En wie wat dichter bij huis wil blijven kan bijvoorbeeld de Twaalf Provinciën-tocht doen met een groepje, of op verzoek een andere mooie reis samenstellen. Wij hebben in ieder geval heel veel zin om weer op pad te gaan, waar mogelijk natuurlijk. 

6 juni 5
Hi-Biking in wijkkrant Arnhem – februari 2020

Hi-Biking is uitgebreid beschreven in de wijkkrant van de Burgemeesterswijk in Arnhem.
Het artikel begint met: “Hoe vertel je het je moeder dat je als fanatieke fietser op een e-bike op vakantie gaat“.

Het hele artikel is hier te lezen. Of kijk in de gehele krant (vanaf pagina 18).

Wijkkrant-feb2020
1 februari 2020
Hi-Biking op fiets en wandelbeurs – 28 en 29 februari en 1 maart 2020, Jaarbeurs

Kom ons opzoeken op de Fiets- en Wandelbeurs en leer ons beter kennen: Data: vrijdag 28 februari, zaterdag 29 februari en zondag 1 maart 2020 Locatie: Jaarbeurs Utrecht (hal 3, stand C.95); Openingstijden: alle dagen 10.00 – 17.00 uur

Tegelijk met deze beurs kun je ook naar de BikeMotion en E-bike Xperience – zelfde locatie, tijd en kaartje!

4 oktober 2019
Aankomst Praag

En na een week zit het er alweer op. De 10 Hi-Bikers en de volgauto hebben Praag bereikt. Het motto “moe maar niet uitputtend” is weer helemaal uitgekomen. Slecht twee lekke banden, één regendag. Verder vooral ontzettend mooie fietspaden en kleine weggetjes gehad.

“Volgende jaar van Praag naar Ljubljna” – Theo

 

NGSX0040
28 september 2019
Hi-Biking vertrekt naar Praag

Zaterdagochtend Arnhem. Met 11 mensen, 10 fietsen en een volgauto worden de Hi-Bikers uitgezwaaid. Doel is volgende week aan te komen in Praag. Gemiddeld 160 km per dag! Weer ziet er goed uit; stemming zelfs nog beter.

Volgende week meer!

Slider - Groepsfoto3
26 mei 2019
Aangekomen in Madrid vanuit Arnhem

We zijn er. Een schitterende aankomst in Madrid. Ruim 2500 kilometers, slechts 1 lekke band, meestal prima weer. Fantastische ervaring en goede voorbereiding voor 2020. 

Nu een cerveza, beetje bijkomen en dan met de auto en de fietsen terug naar Arnhem. Fantastische tocht!

 

IMG_0217
19 mei 2019
Laatste traject Toulouse naar Madrid

Hi-Biking aangekomen in Toulouse! De laatste deelnemer, Peter, haakt aan om in een week naar Madrid te fietsen. Nog weekje te gaan, Pyreneeën en dan de Spaanse hoogvlakte. Conditie, weer, fietsen, stemming: alles helemaal prima!

 

IMG_0204
12 mei 2019
Vertrek van Arnhem naar Spanje

Hi-Biking is vandaag vertrokken vanaf Arnhem met bestemming Madrid! Over twee weken hopen we in Madrid aan te komen. Doel is route verkennen en hotels te selecteren zodat alles klaar is voor 2020. Totaal zullen vier mensen deelnemen in verschillende samenstellingen: Benno, Age, Theo, en Peter

We houden jullie op de hoogte!

Clinic - Hei-sessie 2019