Hi-Biking

Ons Concept

Hi-Biking heeft 12 speedbikes van Stromer, 2 begeleiders en een volgbus met chauffeur. Daarmee kun je alle kanten op. In het voorjaar organiseren we vier groepsreizen en direct na de zomer nog eens vier. Max. tien deelnemers. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Hi-Biking biedt avontuur en ontspanning voor de sportieve fietser die misschien wat minder tijd heeft, maar toch in korte tijd de sensatie van een grote reis wil meemaken. Trajecten zijn 100 tot 150 km – gemiddeld 5 uur per dag – dus enig ‘zitvlees’  is gewenst, bijvoorbeeld op een racefiets of mountainbike. 

Door de ondersteuning kom je makkelijk de bergen over. De snelheid van de fiets vraagt echter wel meer alert- en behendigheid. Dus fietservaring en een redelijke conditie is welkom. Dat geldt ook voor jongeren, mits 16 jaar, groter dan 1.60 m en in bezit van een brommerrijbewijs

Het is niet te beschrijven wat je voelt als je een week lang onderweg bent, elke dag een behoorlijk afstand aflegt en daarmee vele prikkels ervaart. En vergeet niet de heerlijke lokale lunches en het genot van een comfortabele hotel of een bijzondere  accommodatie op het eind met een verdiende aperitief en goede maaltijd!

Elke speedbike heeft twee batterijen. Daarmee kun je ongeveer 2x 70 km fietsen, afhankelijk van je ondersteuning en gewicht. Er is een oplaadsysteem in de volgbus, dus je komt nooit zonder stroom te staan!

Elke fiets heeft een eigen navigatie (via je smartphone). Daardoor kun je je eigen tempo rijden. Sowieso is het niet altijd even prettig of veilig om met tien speedbikes bij elkaar te blijven. De kruissnelheid is meestal ca. 35 km per uur met een top van 45. Dus is het wel zo comfortabel om genoeg afstand te nemen. Gemiddeld over de dag leg je ongeveer 30 km per uur af.

De routes zijn zoveel mogelijk over fietspaden en over autoluwe wegen. Ook oude spoorwegtracés en onverharde wegen worden niet gemeden, maar soms is druk verkeer onvermijdelijk. Daarom draag je ook een goedgekeurde fietshelm, geschikt voor speedbikes.

Een bus (verlengde transit) volgt de groep via een autoroute. In deze volgbus kun je al je bagage kwijt en onderweg is er volop gelegenheid om even wat te drinken, een snack te pakken of van kleding te wisselen. En wil je even chillen of heb je pech, neem dan gerust plaats in de bus. De chauffeur draait altijd heerlijke muziek!

De prijzen zijn per reis verschillend. En in principe all in, dat wil zeggen inclusief gebruik speedbike, begeleiding en verzorging onderweg, overnachting (in tweepersoonskamers) en ontbijt en drie a vier diners. Wat dat laatste betreft kan het voorkomen dat je in een grotere plaats zelf uit eten gaat. Slaap je liever alleen dan is tegen meerkosten van 45 euro per nacht een eenpersoonskamer mogelijk. De heen- en terugvlucht zijn wel voor eigen rekening. Daarom starten en finishen we ook bij vliegvelden waar je voordelig van of naar Nederland kunt vliegen. 

Onze Fietsen

De fietsen waarmee Hi-Biking op pad gaat, zijn van het merk Stromer, type ST3. Waarom? Omdat Stromer dé Mercedes is onder de sportieve e-bikes! Snel, stevig  en veilig, de ST3 is veruit het meest complete topmodel van deze Zwitserse fabrikant. Alles aan deze fiets is optimaal, met name het comfort en de stabiliteit springen eruit. De grotere maat wielen met de soepele Pirelli-banden zorgen voor een uitstekende wegligging. De motor zit rond de achteras en de accu in het frame wat het gevoel van veiligheid en comfort nog meer versterkt. Die sterke aandrijving en zeer krachtige batterij hebben een bereik van maximaal 180 kilometer. Deze Stromer kent dan ook geen beperkingen voor langere afstanden over geaccidenteerd terrein.

Wie eenmaal op deze speedbike is gestapt, wil er niet meer (van)af! De frame-geometrie met zijn korte wielbasis en lage bracketas is ideaal voor de sportieve fietser. De ST3 is uiterst wendbaar, handig op technische trajecten en in druk stadsverkeer. Het gebruiksgemak met zijn hoogwaardige rem- en schakelonderdelen voorkomen dat je bezweet en vermoeid raakt. De batterij is niet alleen extreem zuinig, maar heractiveert ook de vrijkomende remenergie (recuperatie). Dit remsysteem met vier zuigers aan het voorwiel en twee zuigers aan het achterwiel zorgen voor een hoog niveau van veiligheid en stabiliteit. De koplamp bestaat uit een LED-voorlicht en een ingebouwde display geeft helder het ondersteuningsniveau en snelheid weer. Navigeren kan gewoon via je smartphone. Deze monteer je eenvoudig op de stuurpen, met je oplaadkabel in de USB-aansluiting van de fiets. En het stuurspiegeltje is echt een guilty pleasure

Welke schoenen? Voor deze Stromer trek je een paar stevige sportschoenen of lage wandelschoenen aan.
Wil je liever met je eigen wielerschoenen trappen, dan neem je je eigen pedalen mee. Hi-Biking stelt goedgekeurde helmen beschikbaar, speciaal geschikt voor speedbikes. 

Ons Verhaal

Hi-Biking Experience is opgezet door Benno Ponds. Na zijn carrière als eigenaar van een zwemschool zag hij de mogelijkheden van een nieuwe generatie fietsen: de speedbike. Hiermee kun je langere tochten afleggen over zwaarder terrein. Ideaal voor als je wat verder weg wilt, of minder getraind bent en toch de sensatie van een lange-afstandfietser wilt voelen: comfortabel, veilig en snel!

Na testritten naar onder meer Madrid en Praag organiseren Benno en zijn team nu groepsreizen en fietsvakanties met speedbikes dwars door Europa. “Als je eenmaal de kick van een speedbike hebt beleefd, wil je niks meer anders”, zegt Benno enthousiast. De passie voor avontuur, snelheid en natuur ontstond in functies als skileraar, zeilinstructeur en sporttrainer. Hij is nu terug waar hij ooit mee begon, groepen trainen in verantwoord bewegen. Zijn stijl: genieten ja, zweten mag en problemen nee (want die lost hij altijd weer op).