ONS CONCEPT

Hi-Biking heeft 12 speedbikes van Stromer, 2 begeleiders en een volgbus met chauffeur. Daarmee kun je alle kanten op. In het voorjaar organiseren we vier groepsreizen en direct na de zomer nog eens vier. Max. tien deelnemers. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Hi-Biking biedt avontuur en ontspanning voor de sportieve fietser die misschien wat minder tijd heeft, maar toch in korte tijd de sensatie van een grote reis wil meemaken. Trajecten zijn 100 tot 150 km – gemiddeld 5 uur per dag – dus enig ‘zitvlees’  is gewenst, bijvoorbeeld op een racefiets of mountainbike.

Image
Image
Door de ondersteuning kom je makkelijk de bergen over. De snelheid van de fiets vraagt echter wel meer alert- en behendigheid. Dus fietservaring en een redelijke conditie is welkom. Dat geldt ook voor jongeren, mits 16 jaar en groter dan 1.60m.

Het is niet te beschrijven wat je voelt als je een week lang onderweg bent, elke dag een behoorlijk afstand aflegt en daarmee vele prikkels ervaart. En vergeet niet de heerlijke lokale lunches en het genot van een comfortabele hotel of een bijzondere  accommodatie op het eind met een verdiende aperitief en goede maaltijd!
Elke speedbike heeft twee batterijen. Daarmee kun je ongeveer 2x 70 km fietsen, afhankelijk van je ondersteuning en gewicht. Er is een oplaadsysteem in de volgbus, dus je komt nooit zonder stroom te staan!

Elke fiets heeft een eigen navigatie (via je smartphone). Daardoor kun je je eigen tempo rijden. Sowieso is het niet altijd even prettig of veilig om met tien speedbikes bij elkaar te blijven. De kruissnelheid is meestal ca. 35 km per uur met een top van 45. Dus is het wel zo comfortabel om genoeg afstand te nemen. Gemiddeld over de dag leg je ongeveer 30 km per uur af.
Image
Image
De routes zijn zoveel mogelijk over fietspaden en over autoluwe wegen. Ook oude spoorwegtracés en onverharde wegen worden niet gemeden, maar soms is druk verkeer onvermijdelijk. Daarom draag je ook een goedgekeurde fietshelm, geschikt voor speedbikes.

Een bus (verlengde transit) volgt de groep via een autoroute. In deze volgbus kun je al je bagage kwijt en onderweg is er volop gelegenheid om even wat te drinken, een snack te pakken of van kleding te wisselen. En wil je even chillen of heb je pech, neem dan gerust plaats in de bus. De chauffeur draait altijd heerlijke muziek!

De prijzen zijn per reis verschillend. En in principe all in, dat wil zeggen inclusief gebruik speedbike, begeleiding en verzorging onderweg, overnachting (in tweepersoonskamers) en ontbijt en drie a vier diners. Wat dat laatste betreft kan het voorkomen dat je in een grotere plaats zelf uit eten gaat. Slaap je liever alleen dan is tegen meerkosten van 45 euro per nacht een eenpersoonskamer mogelijk. De heen- en terugvlucht zijn wel voor eigen rekening. Daarom starten en finishen we ook bij vliegvelden waar je voordelig van of naar Nederland kunt vliegen.