Hi-Biking

Faro - Porto

Wie van zon houdt en zandwegen, zit hier goed! Mooie uitgestrekte natuur, autoluwe wegen en bijzondere overnachtingsplekken

Reisdatum:
27 mei t/m 3 juni 2023 

Afstand:
800 km

Niveau: ❶❷❸④⑤
Verrassend

Deelnemers:
maximaal 10 

Prijs: € 1650,-

Alle fietsreizen zijn volledig verzorgd en je rijdt op de nieuwste speedbike. Tempo bepaal je zelf, maar onderweg fietst ook begeleider/gids mee. Een volgbus vervoert je bagage en zorgt voor technische ondersteuning, extra accu’s en drinks & bites. Overnachtingen (in tweepersoonskamers) met ontbijt en vier diners zijn bij de prijs inbegrepen. Vervoer naar start- en van finishplaats regel je zelf. Lees hier meer over onze werkwijze. 

Routekaart

Wijzigingen in de route voorbehouden.

Reisbeschrijving

Dag 1: Faro  – Silves

Algarve puur!  De eerste kilometers gaan langs en over de bekende rode kliffen met voortdurend mooie wijdse bikken over de Atlantic. Dwars door het natuurreservaat van Quinta Do Lago. Tevens de achtertuin van menige vermogend Nederland! Een ruim opgezette villa wijk met prachtig aangelegde golfbanen. Vervolgens dwars door het historische centrum van Albufeira. Je moet er maar geweest zijn. Daarna via Lagoa door de vele sinaasappel plantages richting het noorden.  En dus weg van de toeristische kustlijn! De smalle en vaak auto luwe wegen brengen ons naar het oude stadje van Algarve Silves. Ook wel bekend vanwege de ooievaars kolonie. Vanaf ons hotel heb je een prachtig uitzicht op het bekende kasteel van Silves.

Een prachtig begin van een verrassende week…!

Overnachting in hotel Colina Dos Mouros  (diner inbegrepen)

 • Lengte 70  km
 • Hoogtemeters 500 m
 • Hoogste punt 90 m
 • Onverhard 19 km

Dag 2: Silves –  Vila Nova de Milfontes
We rijden noordelijk door de prachtige landschappen van Silves richting de Serra de Monchique.  Het dorpje Monchique ligt in een vallei en is bekend on de zes baden “Caldas de Monchique”!   Vervolgens beklimmen we de 902 m. hoge panoramische berg Fóia. Hier kun je genieten van de Algarve in zijn oorspronkelijke vorm! In de afdaling gaan we door niemands land. De wegen zijn daardoor veelal gravel. Zo passeren we onderweg een paar ondiepe rivieren en een paar , korte pittige klimmetjes.  Gelukkig hebben we dikke banden.. Na 72 km in het dorpje Rogil een verrassend leuk eet tentje! Zeker even wat tot je nemen..! Daarna volgen we de kustlijn om uiteindelijk te eindigen op een rustieke plek met een bijzonder mooi uitzicht op de vallei en rivier de Rio Mira.

Overnachten te midden van de natuur  (diner inbegrepen)

 • Lengte 125 km
 • Hoogtemeters 1570 m
 • Hoogste punt 720 m
 • Onverhard 26 km

Dag 3: Villa Nova de Milfontes – Melides
De enige brug over de Rio Mira die ons verder noordwaarts brengt geeft ons een mooi plaatje over de vallei en de Atlantic. Al snel laten het levendige stadje Villa Nova de Milfontes achter ons en volgen de onverharde paden door het grote natuurgebied van Southwest Alentejo en Vicentine Coast Natural Park. Er volgt een  aaneenrijging van avontuurlijke kliffen en romantische zandbaaien met prachtige uitzichten op de vele buitengraadse-riffen en uitgesleten lagunes. Langs de paden zijn de vele bloeiende kustplanten een lust voor het oog! Al met al een wild gebied om je over te vergapen.. Na 44 km passeren we meerdere forten, destijds gebouwd ter voorkoming van piraterij. Op het strand van Pessegueiro zit een leuk restaurant. Een mooi rust moment. In de middag na het passeren van het haven stadje Sinas, verlaten wij de kuststrook en gaan geleidelijk landinwaarts naar een bijzondere plek. We overnachten in een rustieke Lodge van stro en klei gelegen in een lommerrijk terrein op het platteland.

Nomade Melide Eco Lodge (diner niet inbegrepen)

 • Lengte 125 km
 • Hoogtemeters 860 m
 • Hoogste punt 140 m
 • Onverhard 29 km

Dag 4: Melides – Lissabon
Er wacht ons een korte etappe met veelal verharde wegen. Dat betekend een vroege aankomst in de altijd bruisende stad Lissabon. Alle tijd om daar heerlijk rond te struinen. Om daar te komen gaan we eerst over de landtong bij Cais Sul , een groot duinlandschap met aan weerszijde prachtige stranden met zowel mooie blikken over de Altantic als ook het binnenmeer.  Vervolgens met een veerpont naar de stad Setúbal dwars door een bosrijk gebied met nog een 3 tal venijnige klimmetjes de verkeersdrukte op te zoeken bij Almadsa om de 2e oversteek ditmaal de rivier de Taag on te laten afzetten in het centrum van Lissabon!

Overnachten in een klooster midden het oude centrum van Lissabon. (diner niet inbegrepen)

 • Lengte 108 km
 • Hoogtemeters 810 m
 • Hoogste punt 160 m
 • Onverhard 9 km

Dag 5: Lissabon – Chamusca
We vertrekken langs de rivier de traag, en proberen zo alle verkeersdrukte te ontlopen. Na 10 km ontsnappen we eindelijk de stad via een gietepad. Het landschap veranderd zichtbaar. De hitte van de stad maakt plaats voor een lichte bries. Het aantal weggebruikers neemt gedurende de dag dan ook geleidelijk af. En de afstanden tussen de steden en dorpen worden dan ook groter. De route langs de Taag blijft groen, Hier is irrigatie van alle dag vandaar ook de vele vruchtbare landerijen.  Een frisse douch op de laatste kilometers is dan ook niet uitgesloten. Vervolgens nog eenmaal de oversteek over de Taag om op de heling aan de overkant aan te komen in een van onze favoriete lokatie. Een mooi onderhouden en vooral gastvrij artistieke klooster.

Hotel Convento Inn  (diner inbegrepen)

 • Lengte 118 km
 • Hoogtemeters 700 m
 • Hoogste punt 110 m
 • Onverhard 7 km

Dag 6: Chamusca – Figueira da Foz 

We verlaten het landgoed via Ponte Isidro, een 243 m lange stalen rode brug over de Taag! Dwars door het natuurreservaat Serras De Aire E Candeeiros in westelijk richting. Een droog en onbewoonde streek. Vervolgens klimmen we gestaag en passeren vele kleine dorpen. De wegen zijn goed begaanbaar we blijven dan ook verschoond van gravel en zand. Met deels smalle wegen weten we, bij het naderen van de kust, de drukte lang uit te stellen.We overnachten in de badplaats Figueira da Foz. Er wacht ons een heerlijk gastvrij ontvangst in een mooi gerenoveerd oud pand, gelegen in het centrum van de stad.

Hotel Bachaceis Charming House (diner niet  inbegrepen)

 • Lengte 122 km
 • Hoogtemeters 950 m
 • Hoogste punt 260 m
 • Onverhard 1 km

 Dag 7: Fiqueira da Foz – Porto  
Vandaag een volledige kustroute. Bijna de gehele etappe naar het noorden houden we zicht op de ruige kustlijn van de Atlantic. Vele stroken zijn natuur beschermde gebieden. We zullen dus op de paden moeten blijven. Al is dat geen straf. Kilometrs lange paden zijn afgelopen jaar hersteld en heerlijk te fietsen. Auto’s kom je hier dan ook niet tegen. Na 35 km komen we aan in Praia de Mira. Een mooi klein vissersdorpje dat uitnodig om hier even te verpozen met zijn vele kleine winkeltjes, cafés en restaurants een prima stop.Vervolgens door de duinen van De Mira Gãndara. Bekend om zijn rechte lange mooie gravel paden omgeven door groen.Hier kun je de heerlijk lucht van dennenbossen inademen. In de middag komen we langs de grote lagune van Aveiro. hier komen meerder rivieren samen waar deze uiteindelijk doorbreken naar de oceaan. Tevens onze laatste hindernis om vervolgens aan te komen bij de rivier de Douro. Nu alleen nog over de de bekende stalen brug; de Dom Luis I brug Dat ons brengt naar het prachtige oude centrum van Porto

 De meest bruisende oude stad van Portugal. Aldaar nog even nagenieten van alle Portugese geneugten. 

Porto View by Patio 25  (diner niet inbegrepen)

 • lengte 134 km
 • Hoogtemeters 510 m
 • Hoogste punt 160 m
 • Onverhard  12 km

Aanmelden, informatie





  Hi-Biking Experience is gespecialiseerd in georganiseerde reizen met speedbikes. Daarmee biedt Hi-Biking een uniek vakantieconcept: avontuurlijk fietsen met volop uitdaging in de vrije natuur.

  Wil je meer informatie of je alvast aanmelden? Vul dan het formulier hiernaast in. Voor snel en persoonlijk contact kun je natuurlijk ook bellen, telefoon +31 (0) 6 51 07 61 74