Hi-Biking

Cat√°nia - Bari

Grote uitdaging…met ruim 20.000 hoogte meters ūüôā Waarbij de Etna niet geschuwd wordt! Vervolgens op het vaste land dwars door een minder bekende streek Campania en Puglia en het bijzonder mooie Calabri√ę. Van de teen naar de hiel van de laars. Ongerepte natuur en leuke plaatjes wisselen elkaar af. Daarnaast ruige kusten, en vele glooiende wijnvelden met natuurlijk veel zon en lekker eten..

Reisdatum:
8 okt t/m 15 okt 2023 

Afstand: 

940 km

Niveau:¬†‚Ě∂‚Ě∑‚Ěł‚ĚĻ‚ϧ
Pittig

Deelnemers:
maximaal 10  Nog 3 plekken vrij

Prijs: ‚ā¨ 1650,-

Alle fietsreizen zijn volledig verzorgd en je rijdt op de nieuwste speedbike. Tempo bepaal je zelf, maar onderweg fietst ook begeleider/gids mee. Een volgbus vervoert je bagage en zorgt voor technische ondersteuning, extra accu’s en drinks & bites. Overnachtingen (in tweepersoonskamers) met ontbijt en vier diners zijn bij de prijs inbegrepen. Vervoer naar start- en van finishplaats regel je zelf. Lees hier meer over onze werkwijze.¬†

Routekaart

De exacte route is op dit moment in ontwikkeling

Reisbeschrijving

Dag 1: Catánia  РSavona

Goed gedaan! Dat wil zeggen, als je boven bent! U bevindt zich dan op het dak van de vulkaan dell’Etna. Het brengt je (inclusief je fiets) van zee niveau naar een hoogte van 2.500 meter. Daarboven kun je je in de zomer met offroad-bussen naar een hoogte van 3.000 meter laten brengen. Maar wij nemen echter het ruige pad dat ons terug leidt naar beneden. Wij nemen de¬†onverharde weg, die al een behoorlijk “grind” -avontuur biedt. Het uitzicht hier is hoe dan ook indrukwekkend: je kunt heel ver kijken of je kunt onder de indruk zijn van de mystieke wolk / mist-optiek. Onthoud: het is hier vaak heel fris. Vergeet warme dingen niet.Prachtig begin van een verrassende week…!

Overnachting in het bergdorpje Savona, hotel Resort Borgo San Rocco. (diner inbegrepen)

 • Lengte 161 ¬†km
 • Hoogtemeters 3712 m
 • Hoogste punt 2756 m
 • Onverhard 44 km

Dag 2: Savoca РGerace, 
Na de eerste klimmeters nog over prachtig smalle asfalt wegen komen we op ruige paden. Hier wel oppassen voor afwijkingen van het oorspronkelijke pad om vervolgens  bij de top te komen. Daarna volgt een lange afdalingsaar de kust over een deels hobbelige weg naar beneden met secties waar je even uit het zadel moet. Een lange drukte maar geweldige kustweg langs de zee brengt ons bij de veerpont naar het vasteland. Aan de overkant wacht de levendige stad Reggio di Calabria. Al snel laten we de stad achterons en klimmen dwars door het ruige achterland naar onze eindbestemming van de dag, het prachtig gelegen authentieke bergdorp Gerace. Ontdek hier zelf de leuke plekjes. (diner niet inbegrepen)

 • Lengte 137 km
 • Hoogtemeters 1883 m
 • Hoogste punt 1140 m
 • Onverhard 6 km

Dag 3: Gerage РCatanzaro
De weg leidt hoog in het Aspromonte gebergte langs de bergkam en biedt je onvergetelijke vergezichten. De omliggende bossen en bergen zijn grotendeels ongerept en ruig daardoor dan ook dun bevolkt. Wij passen de pas tussen Gerace en Cittanova en komen vervolgens door Serra San Bruno.Een klein stadje met een bijzonder groot aantal mooie gebouwen.Uiteindelijk eindigen we aan het strand bij Catanzaro Lido. (diner inbegrepen)

 • Lengte 119 km
 • Hoogtemeters 3370 m
 • Hoogste punt 1371 m
 • Onverhard 2 km

Dag 4: Catanzaro РRossano
Er wacht ons een lange en vooral mooie etappe. Bijna alles is vandaag voor de afwisseling verhard wegdek. Ook wel zo handig bij 6 tot 7 fietsuren. Onderweg passeren we meerdere middeleeuwse stadjes waaronder Girifalco en Tiroplo. Oude uit steen opgetrokken huizen met hun vele smalle straatjes. De unieke ligging op de berg met al hun panorama’s is het bezoeken meer dan waard.Het eindpunt ligt in het buitengebied van Rossano Scalo, aan de oostkust. Een prachtige plek om te ontspannen na alle inspanningen van de dag. (Deze etappe zal nog worden aangepast, minder km en minder hoogte meters)

Overnachting te midden van de wijnvelden met een heerlijk zwembad.  (diner inbegrepen)

 • Lengte 171 km
 • Hoogtemeters 3680 m
 • Hoogste punt 1605 m
 • Onverhard 4 km

Dag 5: Rosanno – Rotondo
De eerste 30 km is veelal bosrijk en wordt gekenmerkt door smalle glooiende wegen. Daarna volgt er een ongelooflijk mooi gebied met veel boomgaarden. Hier fiets je langs pittoreske sinaasappel en citroenplantages. Na eerst het culturele stadje Castrovillari aan te doen , gaan we dwars door National Park Pollino. Na de lunch gaat het verder over een net gerenoveerde oude spoorlijn die van Morano Calabro naar Campotenese klimt. Gekenmerkt door de vele viaducten en tunnels. Overnachten in een bijzonder hotel midden in het Pollino National Park.

Overnachting in hotel Albergo Mer√Ļo ¬†(diner inbegrepen)

 • Lengte 100 km
 • Hoogtemeters 2660 m
 • Hoogste punt 1629 m
 • Onverhard 12 km

Dag 6: Rotondo РMatera 

We dalen verder naar het noorden. Het landschap verandert zichtbaar. De temperaturen stijgen namate de afdaling vordert. Een prachtig stuwmeer met vele vergezichten doemt op zo gauw wij de bossen verlaten. De wegen zijn mooi verhard en kent in deze regio weinig verkeer. In de middag wacht ons nog een mooie steile klim naar het dorp Pomarico gelegen op 459 meter. Ook de afdaling is pectaculeer met zijn vele haarspeldbochten. We eindigen in Matena. Misschien wel de magiste stad van de week.  Vele terrassen en mooie gebouwen is een bezoekje meer dan waard.

Het hotel bevind zich aan de rand van het oude centrum (diner niet  inbegrepen)

 • Lengte 163 km
 • Hoogtemeters 2323 m
 • Hoogste punt 993 m
 • Onverhard 7 km

 Dag 7: Matera- Bari 
Het eerste deel van de dag zien we vele oude boerderijen uit de 17e eeuw langs de route. De weg is nog glooiend en op hoogte. Vervolgens gaan we afdalen naar het hart van de Itria-vallei. Aldaar lunchen in het ¬†kleine dorp Alberobello beter ¬†bekent als La Citt√† dei Trulli. ¬†Met hun beroemde kegelvormige structuren die wijd verbreid zijn is dit gebied toegekend aan werelderfgoed UNESO . Na de lunch gaan we via het oude beroemde oude muilezelpad genaamd Pietrala verder naar beneden. Dit pad vraagt MTB rijvaardigheid. De beloning wordt gegeven door het landschap dat wordt doorkruist, vol met eeuwenoude olijf- ¬†en johannesbroodbomen en typische mediterrane vegetatie. Dat brengt ons aan de prachtige kust met zijn vele prachtige baaien en opvallend kristal helder water. De tocht eindigt bij het indrukwekkende standbeeld Scogillo dell’Eremita. Een eerbetoon van een geweldige songwritter aan de buisende oude stad Bari. ¬†

 

 (diner niet inbegrepen)

 • lengte 137 km
 • Hoogtemeters 925 m
 • Hoogste punt 456 m
 • Onverhard ¬†15 km

Aanmelden, informatie

  Hi-Biking Experience is gespecialiseerd in georganiseerde reizen met speedbikes. Daarmee biedt Hi-Biking een uniek vakantieconcept: avontuurlijk fietsen met volop uitdaging in de vrije natuur.

  Wil je meer informatie of je alvast aanmelden? Vul dan het formulier hiernaast in. Voor snel en persoonlijk contact kun je natuurlijk ook bellen, telefoon +31 (0) 6 51 07 61 74